Erzincan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Polat, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yönelik bir yazılı açıklama yaptı.

ALLAHA BAĞIŞLAYIN BİZİ..

Sevgili Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri..!

Türkiyede ki tüm mali müşavirler adına TÜRMOB tarafından yapılan hem yazılı hem sözlü başvurularımızı dikkate almanız için hepimizin masa başında ölmesini mi bekliyorsunuz?

“BİZİ ALLAHA BAĞIŞLAYIN”

Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin dört güne indirilmesi tartışılırken biz Mali Müşavirler olarak neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyor ailelerimizden çok çorbacılarla görüşür olduk..

Sizlerde iyi biliyorsunuz ki..

iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri görünürde mükellef veya işverenlerden istenilsede Mali Müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir..

Halkın kültürel yeteneğine bakmadan masa başında oturup dünyadan bi haber alınan kararlar yüzünden artık fatura kesmek gibi bir meslek edinen..

Başkalarının her ay Beratlarını veren ama bir türlü kendi beratlarını elde edemeyen..

Sadece Nisan ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde toplam elli altı beyan ve bildirimi verecek olan..

Bu beyan ve bildirimlerin yanında bir de en son 20 yıl önce uygulanan ve genel tebliği ile sirküleri henüz iki üç ay önce yayımlanan, hala uygulamada birçok tereddüttü barındıran enflasyon düzeltme işlemlerine ilişkin yapılacak çalışmaları da aynı takvimde tamamlanmak zorunda bırakılan..

Meslek mensuplarımıza gördüğünüz bu muamelenin neresi hak tır-neresi adil dir?

NE Mİ İSTİYORUZ?

Hazine ve Maliye Bakanlığından her ay beyan sürelerinin uzatılmasını değil, günümüzde yapay zekâ teknolojisinin kullanıldığı bir çağda, elektronik uygulamalar aracılığıyla toplanan verilerin etkin bir şekilde sınıflandırılmasını ve yasal olarak veri talep eden kurumlarla, örneğin TUİK, Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu gibi tüm kamu kurumlarıyla paylaşılmasını talep ediyoruz…

Aynı verilere dayalı olarak yapılan tekrarlı beyan ve bildirimlerin kaldırılmasını..

Ayrıca, vergi beyan dönem ve sürelerinin, resmî tatil günleri dikkate alınarak düzenlenmesini..

Yangına karşı ormanlık alanları ve bahçeleri temizlediler Yangına karşı ormanlık alanları ve bahçeleri temizlediler

En önemlisi..

İstenen vergilerin ve verilerin toplanması için uygulanan teknolojik altyapının geliştirilmesini taleple birlikte rica ediyor..

BİZİ ALLAHA BAĞIŞLAYIN.. diyoruz..

Şikayetlerimizi aktarırken de herkesin şu hususu iyi bilmelerini istiyoruz..!

Bizler, devletimiz için her türlü fedakarlığı yapan tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi ekonominin çarklarının dönmesi için sağlımızı tehlikeye atarak üzerimize düşen görevleri yüksek sorumluluk bilinci ile yerine getiren bir meslek grubuyuz.

Devlet bizim devletimizdir..

Tabi ki kriz dönemlerinde herkesin elini taşın altına koyması ve var gücü ile çalışması gereklidir. Ancak, hiçbir kamu gücünün de bir meslek grubuna bu kadar yüklenmeye, insanların psikolojilerini bozmaya kimsenin hakkı olmadığını..

130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesinin hem ülke için hemde meslektaşlarımız için fayda sağlayacağını düşünüyoruz..!!