Erzincan Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan Hz. Hasan Hüseyin Camisi'inde minaresinden seslenilen dualarla esnaf siftah ve bereket duasıyla işlerine başlıyor.

Her pazartesi Erzincan Yeni Sanayi de bulunan Hz. Hasan Hüseyin Camisi'inde sabah saaat 08: de Cami minaresinden ezan sesi yerine siftah ve bereket duasıyla işlerine başlıyor.

Dualarda şu ifadeler yer alıyor

Elhamdu lillâhi Rabbi'l Âlemîn. Ves-salâtu ves-Selâmu alâ rasûlinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecmâîn.

Allâh'ım!

Bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı affeyle.

Bizleri kendine kul, habibine ümmet eyle.

Ülkemizi, şehrimizi, hanelerimizi, işyerlerimizi her türlü semâvî ve ârâzî musibetlerden, salgın hastalıklardan, şeytanın şerrinden muhafaza eyle.

Allâh'ım!

Cümlemizi darlıktan ve bereketsizlikten, aldanmaktan ve aldatmaktan, kul hakkına riâyetsizlikten muhafaza eyle.

Hasta olan kardeşlerimize şifalar, dertli olanlarımıza devalar, borçlu olan kardeşlerimize de ödeme kolaylığı ihsan eyle.

Yâ Erham-Er Rahimîn! Yâ Rezzâk-ı Kerîm!

Esnafımızı; alırken ve satarken hakka ve hukûka riayet eden güvenilir kimselerden eyle.

Besmele ile başladığımız işlerimizi hayırlı ve bereketli eyle, dualarımızı kabul buyur ve bizleri huzurundan boş çevirme Yâ Rabbi!

Allâh'ım!

Resûl-i Ekrem efendimiz (sav) hazretlerinin rûh-u şerifleri için, âl, ashâb ve ehl-i beytinin ruhları için, pîrimiz âh-i evrân hazretlerinin rûhu için, selmân-ı pâkî, İdris Nebî, Dâvud Nebi ve cümle gelmiş geçmiş pîr ve üstadların ervâhı için, şu vakitte duamıza icabet ederek el açıp âmîn diyen tüm kardeşlerimizin geçmişlerinin ruhları için, aziz şehidlerimizin ruhları için ve hâssaten Allah rızası için...

Jandarmadan Hemşireler Günü jesti Jandarmadan Hemşireler Günü jesti

EL-FÂTİHA.

Yeni Sanayi esnaflarından Levent Büyük Polat, Erzincan Müftülüğüne ve geleneği devam ettiren Müftülük çalışanlarına teşekkürlerini iletti.