Adıyaman’ın coğrafi işaretli lezzeti etsiz çiğköfte, Ramazan’da da iftar sofralarının olmazsa olmaz lezzeti arasında yer alıyor.

Bulguru, pul biberi, çeşitli baharatları, sarımsak ve soğanıyla yoğrulan Adıyaman çiğköftesinde ortaya eşiz bir lezzet çıkıyor. Özel leğeninde yoğrularak tüketilmeye hazır hale gelen çiğköfte beraberinde yeşillikler ve turşuyla sofralarda yer alıyor.

Evde yoğrulan çiğköftelerin yanında Adıyaman’daki onlarca işletme çiğköfte satışı yapıyor. İş yerlerinde yoğrulan çiğköfteler, paketlenerek müşterilere teslim ediliyor. Türkiye’de önemli bir pazar payına sahip Adıyaman çiğköftesi, 81 ile kargo ile gönderiliyor.

Babasını yaralayıp yoldan geçen adamın boğazına sarıldı Babasını yaralayıp yoldan geçen adamın boğazına sarıldı

İftar için çiğköfte alan Abdurrahman Ketenci, Adıyaman çiğköftesini sadece Türkiye değil, Dünyanın tanıdığını belirterek, “Çiğköfte bölgemizin vazgeçilmez yemeklerinden. Çiğköfte sadece Türkiye’ye değil dünyaya mal olmuş bir yiyeceğimiz. Özel günlerde, Ramazan’da da çiğköfte mutlaka çiğköfte yeriz. Elde yoğrulan acı bir çiğköfte tercihimizdir” dedi.

Nihat Ergen ise “Çiğköfte almaya geldik. Oruçta da çiğköfteyi soframızda bulunduruyoruz. Vazgeçilmez çiğköftemiz var. Acısı, tadı mükemmel” şeklinde konuştu.

İşletmeci Göksel Leblebici ise, Türkiye’nin 81 iline çiğköfte gönderdiklerini dile getirerek, “Çiğköfte Adıyaman’ın kendi kültürüne has, özgü bir yemek olduğu için sofralarımızda olmazsa olmaz. Ramazanlıkta da ayrı bir olmazsa olmaz. Baharatı, acısı ve aromasından dolayı sofralarımızdan eksik etmeyeceğimiz bir yiyeceğimiz. Çiğköfteleri vakumlayıp tüm Türkiye’ye kargo ile gönderiyoruz” dedi.