Hukuk kişilerin toplum içerisinde belirli kurallar çerçevesinde yaşamasını sağlayan uygulama biçimi olarak tanımlanmaktadır. Ağır ceza hukuku ise yaptırım bakımından ağır suçları kapsayan sanıkların yargılanma kurallarını düzenleyen hukuk dalıdır.

Ağır Ceza Avukatı Sorumlulukları Nelerdir?

 Ağır ceza avukatı, ağır ceza ile suçlanan sanıkların genel olarak tutuklu yargılanma süreci doğrultusunda hukuk kapsamında sanığın haklarının korunması ve savunma görevini üstlenmektedir. Ağır ceza avukatı sanık karşısındaki sorumlulukları yerine getirmeden önce sanık tarafından avukata vekalet verilmelidir.

 Avukat vekaleti aldıktan sonra tutuklu yargılanacak olan sanık ile cezaevinde ziyaret ederek gereken prosedürlerin nasıl işleyeceği konusunda ayrıntılar, toplanması gereken kanıtlar elde ederek sanık hakkında savunmasını hazırlamaktadır.

 Ağır Ceza Avukatı Nasıl Vekil Tayin Edilir?

 Bir Muğla ağır ceza avukatı vekil tayin edilebilmesi için belirtilen prosedürleri tamamlaması gerekmektedir. Buna göre

 - Sanık eğer tutuklandıysa bu durumda noter cezaevinde sanıktan vekaletnamesini alır.

 - Ağır ceza avukatı emniyet müdürlüğünden suç ve sanık ile ilgili dosyayı alarak sanığın yasal temsilcisi olarak göreve başlamaktadır.

 - Ağır ceza avukatı sanık ile ilgili tüm detayların araştırmasını sağlar ve ardından tanık ve sanıkların ifadelerini inceler.

 - Sanık ile yasal vekil olarak cezaevinde mahkeme tarihine kadar görüşmeler sağlanır ve tüm deliller ışığında gerekli savunma hazırlanarak mahkeme önünde kanun ve hukuka uygun savunması gerçekleştirilir.

 - Mahkeme sürecine göre beraat, tahliye, tutuklu yargılama gibi sonuçlara göre eğer istinaf yolu açık ise bir üst mahkeme başvurularak sanığın savunması işlemleri gerçekleştirilmektedir.

 Ağır Ceza Avukatının Görevleri Nelerdir?

 Su hukuk ofisi olarak bünyemizde yer alan ağır ceza avukatlarımızın görevleri şu şekilde yer almaktadır.

 - Tüm müvekkillerimizin emniyet içerisindeki sorgusunda ve ifade sırasında hukuki süreci korumak adına yanında bulunmaktadır.

 - Hukuk ile ilgili danışanlarımıza hukuk müşavirliği başlığı altında danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

 - Ağır ceza suçları ve oluşabilecek cezalar ile ilgili hukuki sürecin doğru ve adaletli işlemesi konusunda dava takipleri yapılmaktadır.

 - Kesinleşmiş cezaların Yargıtay yolu açık olması halinde kararın bozularak tekrar yargılama taleplerin yürütülmesi konusunda işlemlerin başlatılması

Keşan'da Başkan Özcan’a yaslı aileden teşekkür Keşan'da Başkan Özcan’a yaslı aileden teşekkür

 Ağır ceza kapsamına giren suçlar, ceza hukuku kapsamında belirtilmiştir. Buna göre kasten adam öldürme, nitelikli dolandırıcılık, tecavüz, uyuşturucu ticareti, zimmetine para geçirme, adam öldürmeye teşebbüs gibi suçlar ağır ceza hukuku kapsamında incelenen konular arasında yer almaktadır. Ağır ceza da bir dava 3 hakim ile yargılaması gerçekleşmektedir. Bu bağlamda bu tip suçların cezası oldukça ağır olması sebebiyle oy çokluğu ile karara bağlanmakta ve kesinleşmektedir.

 Ayrıca Ağır ceza mahkemelerinde mutlaka savcı da davaya dahil olmaktadır. Ağır ceza avukatları bu anlamda sanığın suçsuzluğunu kanıtlayan tüm delil ve belgeleri mahkeme sunması, dolayısıyla savunması güçlü olması gerekmektedir. www.altinhukukdanismanlik.com hukuk ofisi olarak tüm ağır ceza avukatlarımız bu anlamda oldukça güçlü tecrübeye sahiptir.