Elektronik ev aletleri, mutfakta vakit geçirmeyi oldukça keyifli ve kolay hâle getirir. Özellikle yemek pişirme için özel üretilen fritözler, iş yükünü son derece azaltır. Fritöz yağsız kızartmadan haşlamaya kadar birçok pişirme tekniğinde kolaylaştırıcı ürünler arasında yer alır. Bu ürün, öncelikli olarak kokusuz ve yağsız kızartmalar yapmak için tercih edilir. Fritözler, kızartma yaparken çevreye ve cilde kızgın yağ sıçramasını da önler. Az miktarda yağı hazneye ekledikten sonra malzemelerin konulması ve gerekli dijital ayarlamaların yapılması yeterlidir. Fritöz lezzetli tariflerinizi sizin için pişirirken diğer ev işleriyle gönül rahatlığıyla ilgilenebilirsiniz. Basit çalışma prensibine sahip patates kızartma fritözü çeşitlerinin yanında gelişmiş özelliklere sahip modeller de bulunur. Fritöz tasarlayan markalar arasında Xiaomi airfryer, Mi airfryer ve Kiwi airfryer modelleri yer alır. Bu markaların fritözleri tasarımları ve özellikleri ile ön planda olan ürünlerdir. Xiaomi Mi Smart Air Fryer ve Kiwi fritöz modellerinde birbirinden farklı lezzetler yapılabilir. Aynı zamanda lezzetli ve pratik şekilde tatlı yapmak mümkün olur. Fritöz de yapılabilir tatlılar arasında pancake, milföyden çikolatalı kruvasan, mini donut, sufle ve browni olarak yer alır. Kiwi fritözlerin özellikleri sayesinde bu tatlı çeşitleri ile sınırlı kalmaz.

Airfryer Kullanımındaki Püf Noktalar

Airfryer kullanımında ki püf noktalar sayesinde doğru şekilde kullanmak mümkündür. Kullanım bilgilerini aşağıdaki maddeler sayesinde öğrenebilirsiniz.

Bursa Osmangazi'de köy düğünü coşkusu... Bin yıllık gelenek yaşatıldı Bursa Osmangazi'de köy düğünü coşkusu... Bin yıllık gelenek yaşatıldı

●     Fritöz seçimi kadar kullanılması ilgili detayların doğru şekilde bilinmesi de önem taşır.

●      Fritöz önerileri ve yorumları tavada kızartma yaparken yaşanan yağ yanması gibi sorunların fritözlerde söz konusu olmadığına dikkat çeker.

●     Patates başta olmak üzere tüm gıdalar daha az yağ çektikleri için hem daha sağlıklı olur, hem de çıtır çıtır bir lezzet elde edilir.

●     Fritöz yorumları ne kadar yağ kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler içerse de, tüm ürünlerde ideal yağ oranı, ısı düzeyi ve kızartma süresi bilgileri anlaşılır biçimde sunulur.

●     Fazla yağ konulması dışarı taşma, köpürme gibi sorunlara yol açabilirken, eksik yağ konulması ise gıdaların doğru biçimde kızarmamasına neden olabilir.

●     Koku önleme filtresine sahip modellerde bu filtrelerin gerektiğinde değiştirilmesi tavsiye edilir.

●     Aynı biçimde yağ filtreleme teknolojisine sahip olan kızartma makineleri de yağların daha uzun süre temiz ve kullanılabilir kalmasını sağlar.

Farklı Airfryer Modelleri ve Sundukları Avantajlar

Farklı fritöz modelleri sahip oldukları özellikler ve sundukları avantajlarla birlikte birbirlerinden ayrılır. Kilitlenebilir kapak yapısına sahip olan modeller, yağın etrafa sıçrama sorununun önüne geçer. Döner sepetli modeller ile içerisinde yer alan gıdalara eşit ısı ve yağ teması sağlanırken, kızartma kokusunun evin içine yayılmasını da önlemiş olur. Büyük fritöz seçenekleri tek seferde çok daha fazla miktarda kızartma yapmaya yararken, yüksek güçlü modeller ile büyük bir hızla yağın ideal sıcaklığa ulaşmasını sağlar. İçerisindeki yağın ideal sıcaklığa ulaşması ve bu sıcaklığın korunması iyi ve lezzetli kızartma için önemli detayı oluşturur. Yüksek ısılı yağ ile aniden karşılaşan yiyecekler iç kısımları nemli kaldığı için fazla yağ emmez ve bu sayede çok daha sağlıklı kızartmalar yapmak mümkün olur. Restoranlardaki çıtır çıtır patates kızartmalarının sebebi, doğalgazlı fritözlerden kaynaklanır. Endüstriyel fritöz olarak da yer alan ve bilinen ürünler, birden fazla haznesi ile kilolarca patatesi saniyeler içinde kızartır. Uzun ömürlü bir kullanım sağlayan ve malzeme kalitesi ile beğenileri üzerine toplayan fritözde kızartılabilen ürünler arasında patatesten havuca pek çok sebze yer alır. Aynı zamanda pane çeşitleri, kaplamalı kızartmalar, hamur işleri, farklı şekillerdeki köfteler, kırmızı ve beyaz et türleri, karides ve kalamar gibi balık ürünleri yapmak mümkün olur.