En büyük organımız olan cildimiz, zamanla yıllara yenik düşerek pürüzsüzlüğünü ve sıkılığını kaybederken, yaşlanmanın en net etkilerini gözler önüne sermektedir. Kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen herkes bu durumdan rahatsız olup gençliğindeki gibi sıkı ve diri bir yüz görünümüne sahip olmak ister. Herhangi bir estetik müdahale olmadan, yalnızca evde yapılan bakımlarla bu çok da mümkün olmasa da estetik dünyasında her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde cerrahi bir müdahale olmadan dinamik ve canlı bir yüz görünümüne kavuşmak mümkündür. Peki bu ameliyatsız yüz germe işlemleri nelerdir? Nasıl etki ederler ve nasıl uygulanırlar? Yüz germe ameliyatlarından farkları nelerdir? Bunlar ve merak edilen diğer tüm soruların cevaplarını Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’tan aldık.

After1

Ameliyatsız yüz germe uygulamaları nelerdir ve nasıl etki ederler?

Günümüzde sıklıkla yapılan ameliyatsız yüz germe uygulamalarının arasında Thermage, Ulthera ve iple yüz germe işlemlerini sayabiliriz. Thermage uygulaması esnasında cilt altı dokusuna radyo frekans dalgaları gönderilerek ciltte sıkılaşmanın sağlanması amaçlanırken, Ulthera uygulamasında ise cilt altı dokusuna gönderilen ultrason dalgaları sayesinde ciltte istenen pürüzsüz ve genç görünümün sağlanması amaçlanmaktadır. İple yüz germe uygulamasında ise ince kanüller aracılığıyla cilt altına yerleştirilen özel ipler sayesinde cilt yukarıya doğru gerilerek toparlanmakta ve istenen gergin yüz görünümü sağlanmaktadır. Tüm ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin ortak noktası ise yüz germe ameliyatlarından farklı olarak etkilerinin daha kısa süreli olmasıdır.

After2

Thermage uygulaması nedir?

Thermage, ameliyatsız yüz germe uygulamalarından biridir. Özel başlığı aracılığıyla radyo frekans dalgalarını kullanarak cilt altı dokusunu uyarmayı ve ciltte istenen genç görünümün sağlanmasını hedeflemektedir.

 

Thermage uygulaması nasıl yapılır?

Uygulama esnasında radyo frekans dalgaları yayan cihaz başlığı hastanın cildine tutulur ve yaklaşık bir saat boyunca cilt altı dokusunu ısıtıp uyararak kolajen üretimini başlatmış olur. Bu sayede cilt kendisini yenilemeye ve toparlanmaya başlar. Thermage uygulaması tek seans olarak yapılır ve işlemden en etkili sonuç 4-6 ay sonrasında alınmaya başlar. Alınan yüz güldürücü sonuçlar ise yaklaşık 2-4 sene aralığında etkili olmaya devam eder. Bu sürenin ardından hastanın yüzündeki sarkma ve deformasyonların başlamasıyla beraber işlemin tekrarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

 

Ulthera uygulaması nedir?

Ulthera, ameliyatsız yüz germe uygulamalarından bir diğeridir. Cihazın özel başlığı sayesinde yaydığı ultrason dalgaları cilt altı dokusuna hassas bir şekilde zarar vererek cildin kendisini yenileme ve onarma sürecini başlatmasıyla hastanın yüzünde istenen pürüzsüz görünümü sağlar.

 

Ulthera uygulaması nasıl yapılır?

Uygulama esnasında cihazın ultrason dalgaları yayan başlığı cilt yüzeyine herhangi bir zarar vermeden yalnızca cilt altı dokuda mikro hasarlar oluşturarak cildin kendini yenileme ve kolajen üretim sürecini tetiklemiş olur. Tek seans olarak yapılan bu işlemin hemen ardından hastanın yüzünde pozitif etkileri görünmeye başlar. Nihai sonuç ise uygulamanın ardından 2-3 ay geçmesiyle beraber gözle görülür hale gelir. İşlemin sonuçları yaklaşık 6-12 ay süresince kalıcıdır. Bu sürenin ardından hastanın talep etmesi halinde tekrar tek seanslık bir uygulama yapılabilir.

After3

Web Site: https://www.drleyla.com/

 

İple yüz germe uygulaması nedir?

Sıklıkla yapılan ameliyatsız yüz germe işlemlerinden birisi de iple yüz germe uygulamasıdır. Cilt altına yerleştirilen cilt altı dokusuyla uyumlu olan iplerin gerdirilmesiyle hastanın yüz bölgesinde istenen gergin görünümün sağlanması amaçlanmaktadır.

 

İple yüz germe uygulaması nasıl yapılır?

İple yüz germe uygulaması esnasında insan vücuduyla uyumlu olup herhangi bir yan etkiye neden olmayan ve zaman içerisinde vücut tarafından eritilen PDO (polydioxanone) ipler kullanılmaktadır. İşlemin öncesinde estetik ve plastik cerrah hastanın yüzünü detaylı bir şekilde muayene eder ve germe işleminin uygulanacağı noktaları belirler. Sonrasında ise belirlenen bu noktalardan ince kanüller aracılığıyla cilt altına girilerek uygulamada kullanılacak olan özel ipler hastanın cilt altı dokusuna yerleştirilir. Ardından yerleştirilen bu iplerin yukarıya doğru gerilip asılmasıyla hastanın yüz bölgesinde istenen görünüm elde edilmektedir. Ayrıca yerleştirilen bu ipler cilt altı dokuda kaldıkları süre boyunca kolajen üretimini arttırmaya devam ederler. Bu sayede ciltte sürekli olarak iyiye gidiş görülmeye başlar. İşlemin üzerinden 1-2 ay geçmesiyle beraber nihai sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Sağlanan görünümün kalıcılığı ise yaklaşık olarak 2-3 sene kadardır. Bu sürenin sonunda ipler tamamen eriyip etkisini kaybetmiş olurlar. Hastanın talep etmesi halinde iple yüz germe uygulamasının tekrarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Ameliyatsız yüz germe işlemleri ile yüz germe ameliyatı arasında ne gibi farklar vardır?

●        Ameliyatsız yüz germe işlemleri çok daha kolay ve kısa süren işlemler olmalarıyla beraber, uygulama sonrasında sağlanan etkileri de çok daha kısa sürelidir. Yüz germe ameliyatları daha uzun süre hastanın yüzünü güldürürken, ameliyatsız yüz germe işlemlerinin sonuçları yapılan uygulamaya göre değişmekle beraber maksimum 2-3 sene kadar kalıcı olabilmektedir.

●        Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde herhangi bir kes ve dikiş yoktur. Dolayısıyla iyileşme süreçleri yüz germe ameliyatlarına oranla çok daha kısayken, uygulama sonrasında herhangi bir iz kalma ihtimali de bulunmamaktadır.

●        Ameliyatsız yüz germe işlemlerinin sonrasında hasta günlük yaşamına kolaylıkla dönerken, yüz germe ameliyatları sonrasında ise dikişlerin ve cilt altına yapılan müdahalenin iyileşme süreçleri olacağından dolayı hasta günlük yaşantısına o kadar kısa sürede dönemeyebilir.

●        Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde cilt yüzeyine herhangi bir zarar verilmez. Yalnızca cilt altı dokularda mikro hasarlar oluşturularak cildin kolajen üretimi ve yenilenme süreci başlatılmış olur. Yüz germe ameliyatlarında ise cilt yüzeyinde kesi yerleri bulunurken, derinin cilt altı dokusundan kesilerek ayrılması ve germe işleminin uygulanması söz konusudur.

Keşan'da Başkan Özcan’a yaslı aileden teşekkür Keşan'da Başkan Özcan’a yaslı aileden teşekkür

After4

Ameliyatsız yüz germe işlemleri kimlere yapılmaz?

●        Cilt yapısı çok ince olup cilt altı dokusunda yağ miktarı fazla olan kişilerde sarkma ve deformasyon miktarı fazla olacağından dolayı ameliyatsız yüz germe işlemleri istenen radikal değişimi sağlayamazlar. Bu nedenle bu kişilere daha ileri çözümler sunan yüz germe ameliyatlarının yapılması çok daha uygundur.

●        Hamileler ve emzirme sürecinde olan kişiler için hem cilt altı dokusuna ışın gönderiminden hem de iple yüz germe işlemlerinden sakınılmaktadır. Ayrıca bu süreçlerin sonunda cilt elastikiyetinde ve hastanın kilosunda değişim olacağı için, yüz germe uygulamaları süreç sonunda istenen etkiyi yaratamayabilir. Bu nedenle ameliyatsız yüz germe işlemi yaptırmak isteyen hamile ve emziren hastaların, bu süreçlerin tamamlanmasının ardından işleme alınmaları çok daha uygun olmaktadır.

●        Tüm estetik uygulama ve operasyonlarda olduğu gibi, 18 yaşını doldurmamış ve bu sebeple de hormonal ve fiziksel gelişimini tamamlamamış kişilere ameliyatsız yüz germe işlemleri yapılmamaktadır.

Ameliyatsız yüz germe uygulamalarının fiyatları nedir?

Ameliyatsız yüz germe uygulamaları Quartz Klinik’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Yapılacak olan işlemin fiyatı doktorun tecrübesine, kliniğin kalitesine ve hastanın ihtiyacı doğrultusunda hangi işlemin uygulanacağına göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle daha genç ve daha gergin bir yüz görünümüne sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.