AK Parti Erzincan merkez il binasında partililerin katıldığı basın açıklamasında Av. Ferhat Bulut, AK Parti Erzincan merkez ilçe başkanlığında istifa ettiğini duyurdu. Gerçekleştirilen basın açıklamasında Bulut şunları kaydetti: ‘ Öncelikle ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm deprem şehitlerimizi rahmetle bir kez daha yad ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.  
 

11 Kasım 2017 Tarihinde Başladığım ve bu güne kadar gururla , onurla, şerefle icra ettiğim AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanlığı görevimden istifa ettim.
 Bugün de, İnandığım Yolda, Türkiye Yüzyılın’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Önderliğinde Durmak Yok Yola Revan Diyerek, Yeni Bir Başlangıç İçin;
Bismillâhirrahmânirrahîm… BESMELESİYLE, doğduğum topraklardan ERZİNCANIMIZDAN , Akparti MİLLETVEKİLİ aday adaylığımı ilan ediyorum.
 
Ben,  gerek meslek hayatımda ve gerekse siyasi hayatımda, kısacası hayatımın her aşamasında sorumluluktan hiçbir zaman kaçmadım. Şu anda da üzerime aldığım sorunluluğun öneminin de bilincindeyim, farkındayım . Üsdat Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi 'Kim var? ' diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan  'ben varım! ' cevabını verebilmek için bugün sizlerin huzurunuzdayım.
 Aziz kardeşlerim kıymetli büyüklerim ; makamlar, var olan sorunlara çözüm üretiyor ve millete hizmet ediyorsa bir anlam taşımaktadır. Bu anlayışla, siyasette geçirdiğim süre, zihnime rehberlik ederken, yüreğime de hemşehrilerime hizmet etme azmi vermiştir.
 Değerli hemşerilerim, AK Parti, asaletini Anadolu irfanından, istikametini edep ve erkândan, gücünü ise milletin sinesinden ve iradesinden almaktadır. AK Parti, mevcudiyetinin de bir gereği olarak, Türkiye’yi sadece kendi sınırlarında değil küresel düzeyde istikrarlı, güçlü ve idealleriyle iftihar edeceğimiz bir hale getirmek için yola çıkmıştır.
Türkiye, AK Parti ile birlikte bölgesel ve küresel düzeyde sözü dinlenen, takip eden değil, takip edilen, itibarlı ve kudretli bir ülke haline gelmiştir.
 ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına çok daha güçlü bir başlangıç yapmasını sağlayacak, ülkemizin gücüne güç katacaktır. Bu noktada ‘Türkiye Yüzyılını’ sizlerin zirveye taşıyacağınızdan hiç şüphemiz yoktur.
 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle; siyaseti millet yapar, siyasetin rotasını da yine millet belirler.
Bu sözlerden hareketle  AK Parti saflarında yıllardır hizmet eden, Erzincan'ın medarı iftiharı AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım'ın destekleriyle şehrimize ve ülkemize hizmet ettik, etmeye de Allahın izni ile devam edeceğiz.  
 İslam aleminin yeşeren umudu, annelerimizin duası, kalplerimize hizmet aşkı dolduran, konuşmayı değil çalışmayı öğreten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri, sizlerin desteği ve teveccühü ile göreve gelirsem aldığım bayrağı hizmet yarışında daha ileriye götürmek için canla başla mücadele vereceğimin sözünü buradan veriyorum.
 AK parti teşkilatlarında uzun yıllar görev almış ve düne kadar da görev yapmaya devam eden bir kardeşiniz olarak , yeni bir göreve, milletvekilliğine talip olduğum için,  “bu yarışta ben de varım” dediğim için teşkilatlarımızda bir heyecan oluşturduğumuzu düşünüyorum. Siyasette aslolan o heyecanı , o dinamizmi hep diri tutmaktır.
Adaylarımız kim olursa olsun AK parti gönüllüleri olarak milletvekili adaylarımızın etrafında toplanmalı , birbirimize sımsıkı kenetlenmeliyiz. Bu heyecanımızın bizi tekrar başarıya götüreceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Daha önce yaptık yine yaparız.
Öyle Bir Kazanacağız ki…
Hiç Kimse Kaybetmeyecek.
Rabbim, birliğimizi ve dirliğimizi
bozmasın. Çıktığımız bu yolda rabbim hepimizi muvaffak eylesin.
Ben üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. Artık sıra Erzincan’da
TAKDİR sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN, BAŞBAKANIMIZIN ,
TAKDİR TEŞKİLATLARIMIZIN VE ERZİNCANIMIZIN
ANCAAAK HERŞEYDEN ÖNCE TAKDİR YÜCE ALLAH’IN……
Allah’a emanet olun’'dedi.