Kış uykusundan uyanan ayı ve yılanları görüntüledi Kış uykusundan uyanan ayı ve yılanları görüntüledi

Batman’da Vali ve Belediye Başkanı Ekrem Canalp’ın katılımıyla ’Çevre ve İklim Dostu Sokak Projesi’ için ilk çivi çakıldı.

Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla Batman’a birçok proje kazandırdıklarını ifade eden Vali Canalp, yaşanabilir çevre ve kimlikli şehirler oluşturulma için hava kirliliğinin azaltılması, beden ve ruh sağlığının korunması, yaşam kalitesinin artırılması ve çevre koruma bilincinin geliştirilmesi amacıyla çevre dostu sokağın lansmanın gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bütün hedeflerinin müreffeh, refah içerisinde yaşayan bir Batman’ı ihya edebilmek olduğunu belirten Vali Canalp, çevresel duyarlığı en ön planda tutan çalışmalara ağırlık vereceklerini, önceliklerinin sadece refahı sağlamak değil, aynı zamanda çevresel duyarlılığı da en önde tutacak iş ve işlemleri beraberce yapabilmek olduğunu kaydetti.

"Batman’da yapmış olduğumuz pek çok çalışma var" diyen Vali Canalp, şöyle konuştu:

"Devam eden pek çok çalışmamız var ve yapmış olduğumuz pek çok planlama alanları var. Bugün burada açmış olduğumuz lansmanını yapmış olduğumuz Çevre ve İklim Dostu Sokak Projemizi kısaca anlatmak isterim. Burası Batman’ın kalbinin attığı yerdir. Batman’da insanların en çok rağbet ettiği yerdir. Bu parkımızın hemen bitişiğindeki bu alanda yapacağımız bu sokak sağlıklaştırma faaliyet amacı temel çevre bilincini insanların kalplerine, ruhlarına yerleştirecek örnek bir uygulamayı Batman’ın en kalbi ve merkezi yerindeki bir sokağı yapmak suretiyle çevre bilincini insanların amaçlıyoruz. Aynı zamanda kent estetiğine de bu proje katkı sağlayacaktır."

Kullanılacak tüm malzemelerin geri dönüştürülmüş ya da geri dönüştürülebilir malzemeler olduğunu kaydeden Canalp, "Çevre dostu malzemelerden imal edeceğiz. Bu projenin içerisinde 55 metre uzunluğunda bir süs havuzumuz olacak. Yine 10 metrelik bir süs havuzumuz daha olacak. 10 modern oturma bankı ve çöp kovamız olacak. 20 metrelik koku tünelimiz olacak. Değişik bitkliklerden oluşan ve koku veren bitkilerden oluşan 20 metrelik bir uygulama olacak. Tematik görsellerimiz olacak çevre duyarlılığını gösterecektir. Alanı yüzde 40 yeşil alan şekillinde dizayn etmiş olacak. 15 adet led aydınlatma sokağı ışıl ışıl, pırıl prıl yapacağız. Kentsel duyarlılığa katkı sunmak için geri dönüşüm kutularımız sokak boyunca yerleştirilmiş olacak. Sokakta engeli dostu olacak. Batman’da yapacağımız her uygulama Batman’da geliştireceğimiz her bir proje çevre dostu olacaktır. Çevreye uyumlu olacaktır. İnsanların yaşam alanları yaşam kalitesine hayatlarına katkı sağlayacak projeler olacaktır. Bütün ekip arkadaşlarımızla yapacağımız her tür projenin bu şekilde olacağının teminatını Batmanlılara vermek istiyorum” dedi.