BRICS+ Fashion Summit, dünya genelinden moda endüstrisi uzmanlarını bir araya getirerek, Daniya Tkacheva liderliğindeki oturumda Rus markalarının uluslararası pazarlara entegrasyonunu ele alırken, Moskova Girişimcilik ve Yenilikçi Kalkınma Dairesi Başkanı Kristina Kostroma, devlet destekleri hakkında bilgi Verdi. Botsvana İhracatçılar ve Üreticiler Birliği CEO'su Mmantlha Sankoloba ise denizaşırı pazarlarda başarının anahtarlarını paylaştı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Akbulut'a anma TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Akbulut'a anma

 

Farklı ülkelerden ve farklı kıtalardan moda endüstrisi uzmanları, son yılların prestijli etkinliklerinden biri olan BRICS+ Fashion Summit’te bir araya geldi. Dynasty markasının danışmanlık uzmanı ve CEO'su olarak görev yapan Daniya Tkacheva, "Devlet, Rus markalarının BRICS + ülkelerine ulaşmasına yardımcı olmak için ne yapıyor?" sorusuna yanıt bulmak adına önemli bir oturum düzenledi. Oturumun moderatörlüğünü üstlenen Tkacheva, Rus markalarının uluslararası alanda güçlenmesi ve denizaşırı pazarlara entegrasyonu üzerine değerli bilgilerin paylaşıldığı bir platform oluşturdu.

Bu kapsamda, Moskova Şehri Girişimcilik ve Yenilikçi Kalkınma Dairesi Başkanı Kristina Kostroma, Moskova merkezli işletmelere yönelik devlet desteklerini detaylandırdı. Kostroma, işletmecilere ürün geliştirme ve tanıtım süreçlerinde yardımcı olmayı amaçlayan destekleri açıklarken, tekstil ve deri endüstrisinin bu desteklerden öncelikli olarak yararlandığına vurgu yaptı. Moskova İhracat Merkezi'nin sunduğu ihracat işlemleri için çeşitli yardımları da katılımcılara aktardı.

Mmantlha Sankoloba, Botsvana İhracatçılar ve Üreticiler Birliği CEO'su olarak, denizaşırı pazarlarda başarı elde etmenin anahtarlarını paylaştı. Başarılı bir stratejinin, kişinin kendi kimliğine inanması, kültürünü savunması ve benzersiz olması gerektiğini belirten Sankoloba, bu öğelerin bir araya gelmesinin denizaşırı pazarlarda markaları ayırt edici kıldığını ifade etti.

“Uluslararası arenada başarılı olabilmek için markaların güçlü yanlarını doğru bir biçimde anlamaları gerekiyor”

Anastasiya Vasilkova, Choupette'in iş geliştirme direktörü olarak, markasının uluslararası ölçekte genişlemesi konusundaki deneyimlerini paylaştı. Vasilkova, "İhracat ürününüzün ne olduğunu, tam olarak ne ihraç edeceğinizi anlamak önemlidir" diyerek, markaların uluslararası arenada başarılı olabilmeleri için ürünlerini ve güçlü yanlarını doğru bir şekilde anlamalarının gerekliliğine vurgu yaptı. Her markanın her zaman tüm pazarlara açılmaması gerektiğini, özel bir teklifin, uzmanlık alanında öne çıkan bir şeyin bulunmasının önemli olduğunu belirtti.

BRICS Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sameep Shastri ise genişletme sürecindeki karmaşıklıklara dikkat çekti. Genişletme sürecinde başarının, lojistik zorlukların üstesinden gelmek ve hedef tüketicinin anlaşılmasının yanı sıra, BRICS+ ülkeleriyle etkileşimde bulunurken yerel kültürü ve internet kullanım alışkanlıklarını anlamanın önemli olduğunu ifade etti. BRICS+ Fashion Summit'te paylaşılan bu değerli bilgiler, markaların uluslararası arenada rekabet ederken benzersizliklerini korumaları, kendi güçlü yanlarını keşfetmeleri ve denizaşırı pazarlara entegrasyon konusunda etkili stratejiler geliştirmeleri için rehber niteliğindeydi.