Erzincan’da etkili olan soğuk ve yağışlı hava yerini pastırma sıcaklarına bırakırken, güzel havayı fırsat bilip değerlendirmek isteyen vatandaşlar sokağa döküldü. 2024 yılının ilk gününde Erzincanlılar kışın ortasında yaz havası yaşadı.

Havaların sıcak gitmesiyle birlikte Erzincanlılar yeni yılın ilk gününde kendilerini dışarı attı. Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışının yaşandığı ve dondurucu soğukların kendini iyiden iyiye hissettirdiği Erzincan’da 2024 yılının ilk gününde adeta yazdan kalma günler yaşanıyor. Pastırma sıcaklarını fırsat bilip dışarı çıkan vatandaşlar, şehir merkezinde bulunan parklarda ve çay bahçelerinde oturarak güneşli havanın keyfini çıkardı. Meteorolojik değerlendirmelere göre Erzincan’da hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Hava sıcaklığının 8 dereceyi bulduğu kentte güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar adeta caddeleri doldurdu.

“Sanki yaz ayları geri geldi”

Abdurrahim Gündüz isimli bir vatandaş, "Sanki yaz geri geldi" diyerek, "Aslında sabah kalktığımızda soğuk oluyor ancak öğlene doğru sanki yaz geri geliyor. Geçtiğimiz hafta kar yağdı, bizi üşüttü ama tekrardan güneş yüzünü gösterdi. Bizler de eşimiz, dostumuzla birlikte güneşli havanın tadını çıkararak 2024 yılının ilk gününü böyle geçiriyoruz” dedi.

Çağrı Yücel İsimli bir vatandaş ise, “Ocak ayına girdik artık. Normalde Erzincan’da her yılbaşında kesin kar yağardı ama artık mevsimlerde değişti. Bir yazı yaşıyoruz bir de kışı. Hava gerçekten çok güzel. Güneşli ve gördüğünüz gibi dışarıda arkadaşlarımızla oturuyoruz. Yeni yılın ülkemize, milletimize huzur getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

“2024 yılı can Erzincan’ın yılı olacak mı?”

Vatandaşlardan Ulvi Karabey de siyasilerin “2024 yılı can Erzincan’ın yılı olacak” söylemlerine atıfta bulunarak, “2024 yılına girdik. Hava gerçekten muazzam derecede güzel. Bizler de arkadaşlarımızla buluştuk ve güneşin tadını çıkarıyoruz. Yeni yılı böyle güzel karşıladık. İnşallah böyle de güzel geçer diyoruz. 2024 yılı Erzincan yılı olacak deniyor. Bizler de bunun için umutluyuz. İnşallah söylemlerde kalmaz, eylemlerle de bu sözler hayata geçer ve 2024 yılı Erzincan’ın yılı olur” şeklinde konuştu.