Adıyaman Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği tarafından hazırlanan ‘Esnaf kart’ projesi hayata geçirildi.

Adıyaman’daki yerel esnafların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen esnaf kart projesi sayesinde hem esnafların hem de yardıma muhtaç kişilerin yüzü gülecek. Ramazan ayında zekat ve fitrelerini vermek isteyen hayırseverler, yardımlarını esnaf kart alarak yardıma muhtaç insanlara yardımda bulunabilecek. Bağışçılar tarafından Adıyaman Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğinden alınarak dağıtılan kartları alan yardıma muhtaç aileler ise o kartlarla kentteki yerel marketlerden yada iş yerlerinden alışveriş yapabilecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, “Bilindiği üzere çok büyük bir felaket yaşadık Adıyaman’da, ilimiz yok oldu desek yeri olur. Rabbim tekrardan böyle felaketleri yaşatmasın. Esnaflarımız kendi emekleriyle, kendi güçleriyle bir şeyler yapmaya çalışıp kimseye yük olmadan kendi ailelerini geçindirmenin derdini yaşamaktadırlar. Bu zorlu ve dayanışma gerektiren süreçte her zaman söylediğimiz gibi alışverişlerimizi yerel esnaflarımızdan yaparak birlikteliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Bu anlayışla esnaf kart projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşadığımız bu zor süreçte yardımsever ve hayırsever insanlarımızı yardıma muhtaçlarla buluşturup hayırlara vesile olmak istiyoruz. Bunları yaparken de esnaflarımızı da korumuş olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise her daim yerel esnafın yanında olduklarını ve bu projenin oldukça anlamlı olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ise böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ve yerel esnafın her daim desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Doğa harikası şelalede hafta sonu yoğunluğu Doğa harikası şelalede hafta sonu yoğunluğu

CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutrede ise konuşmasında her daim esnafın yanında durduklarını ve onların sorun ile sıkıntılarını her daim meclise taşıdığını aynı zamanda belediyeye geçtikleri zaman esnaflara yönelik çok güzel uygulamalar ve projelere imza atacaklarını vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

Projenin tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutrede, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve esnaflar katıldı.