Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek seçim öncesi Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmak için istifa ettiği öğrenildi.

Gün yaptığı yazılı açıklamada "Doğup büyüdüğüm, nefes aldığım, uğruna çalıştığım, her zaman gururlandığım bu kadim şehirde otuz yıla aşkın süredir ülkemin aydınlık yüzlerine, yarınlarımız olan sevgili çocuklarımıza hizmet etmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyim. 18.11. 1992 tarihinde Sümer İlköğretim Okulunda başladı hizmet yolculuğum. Bakanlığımızın takdiriyle 03.02.2014 tarihinden şimdiye kadar ise Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapmanın, Maarif kadromuzun bir neferi olmanın gururunu yaşıyorum.Bugün itibarıyla sınıflardan, okul koridorlarından çıkıp şehrimizin kadirşinas insanlarına, güzel ülkeme, yeni bir nefes, yeni bir soluk katma düşüncesiyle sevdalı olduğum Erzincanlı hemşehrilerime hizmete aday olma kararlılığındayım.

Görev yaptığım süre boyunca Erzincan Maarif kadromuzla büyük başarılara imza atmamızda, birçok alanda birincilikler elde etmemizde emeği olan mesai arkadaşlarımdan, idarecilerimize, öğretmenlerimizden öğrencilerimize, hizmetlilerimizden eğitim paydaşlarımıza, hasılı Maarif kadromuzun her bir ferdine canıgönülden teşekkür ediyorum. Rabbim çıktığım bu yeni hizmet yolculuğunda bizleri mahcup eylemesin.

Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır, alnımız açık, yolumuz aydınlık Allah’ın izniyle" ifadelerini kullandı.