26. Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, rahmet, af, arınma, mağfiret ve kurtuluş vesilesi Ramazanı Şerifin habercisi olan Berat gecesine kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Karakelle mesajında, “Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma zamanıdır. Berat, tövbe ve dua zamanıdır. Berat gecesi de hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından biridir. Berat bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür imkânı kazandıran bir fırsat gecesidir. Berat, mağfirettir. İlahî rahmetin tecelli ettiği gündür. Berat, nedamet ve umut zamanıdır. Berat gecesi ellerin duaya, gönüllerin semaya açıldığı gecedir. Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin adıdır. Berat gecesi, kalbimizin en derin yerinden Rahman’a doğru bir yol açma vaktidir. Berat gecesi, tövbe etmenin, Rabbimize yönelip rahmet ve mağfiret dilemenin tam vaktidir.
Tüm dünyayı etkileyen ve ülkemizde de can kayıplarına yol açan salgınında bir an önce son bulması ve hasta olan vatandaşlarımızın da sıhhatlerine kavuşması için dualar ediyoruz.
Bu duygu ve düşünceler içinde, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam âleminin Berat Kandil’ini en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, insanlığın huzuruna, sağlığına, hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.