Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy ile Yönetim Kurulu Üyeleri, asrın felaketinin yaşandığı depremin merkez üssü Elbistan’ı ziyaret etti.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde hayatın normale döndürülmesi için verilen mücadele tüm hızıyla sürüyor.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Başkan Yardımcıları Hacı Bekir Kuzucu, Hasan Köksal ile Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Sırıklı, Mehmet Gülsoy, Mustafa Okutan, Latif Başkal, Şevket Uyar ile Ahmet Emre Sönmez depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde ticaret alanları ve koyteyner kenti yerinde inceledi.  Kısa sürede hizmete açılan Çarşıda vatandaşlarımıza yemek ikramında bulunuldu. Esnafa fahri üyelik belgeleri verilerek birliğin ve beraberliğin bereketini hep birlikte yaşandı. Depremde binaları zarar gören Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy’u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gülsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk olarak bölgede Elbistan AFAD Koordinatör Valisi Gökmen Çiçek ile bir araya geldi. Heyet, Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan Talas Kent Ticaret ve Yaşam Alanı’nı ziyaret etti. Esnafları tek tek ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten heyet daha sonra Kayseri Ticaret Odası Fahri üyelik belgelerini dağıttı.

Başkan Gülsoy ile Vali Çiçek, Kocasinan Belediyesi tarafından çalışmalarda sona yaklaşılan ‘Kayseri Kocasinan Yaşam Park’ını ziyaret etti.

“TİCARETİN OLDUĞU YERDE NORMALLEŞMEYE DAHA ÇABUK DÖNÜLÜR”

Vatandaşların alış veriş yapılabileceği gündelik ihtiyaçlarını karşılayabileceği içerisinde aile sağlık merkezi ve eczane gibi donatıların olacağı bir yaşam merkezinin kurulmasının önemine dikkat çeken Başkan Gülsoy, “Ticaretin olduğu yerde normalleşmeye daha çabuk dönülür, ticaretin olduğu yerde yaşam daha güzel olur. Sayın Valimiz ve bütün belediyelerimizden Allah razı olsun. Depremin ilk saatlerinde bütün gayret, insanları enkaz altından kurtarmaktı şimdi ise kaygımız, insanların doğduğu topraklarda nasıl tutunabilirler çabasını gösteriyoruz. Yapılan proje ve çalışmalarla, birlik ve beraberlikle kardeşlerimizin yaralarını birer birer saracağımıza inanıyorum. Rabbim bir daha böyle bir afette karşılaştırmasın. Depremde zarar gören 11 şehrimizin de bir an önce hayata normalleşmesini umut ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Melikgazi Belediyesi tarafından kısa sürede hizmete açılan Melikgazi Konteyner Çarşı’yı ziyaret eden Başkan Gülsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Gökmen Çiçek ve Başkan Mustafa Palancıoğlu ile birlikte esnafa Kayseri Ticaret Odası Fahri Üyelik belgelerini dağıttı. Türk Bayraklarıyla donatılan çarşının hareketliliğine dikkat çeken Başkan Gülsoy, “Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ediyorum. Çarşıda giyim ve yiyecek üzerine birçok esnafımız işyerlerine kavuşmuş. Yüzler bir nebzede olsa gülüyor. Yaraları birlikte sararak, bu büyük acının üstesinden dayanışma ile geleceğiz.” İfadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanları ve KTO Yönetimi daha sonra lavanta bahçesinin içerisinde altyapısı, üstyapısı, çocuk oyun alanları ve sosyal alanlarının olacağı Konteyner Kent kurulum çalışmalarını yerinde inceledi. Heyet, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan'da ticaretin yeniden canlanması için esnafların kullanımına sunduğu Kayseri Çarşıda vatandaşlarla ile bir araya geldi.

“KTO’DAN VATANDAŞLARA YEMEK İKRAMI”

Melikgazi Koyteyner Çarşı ile Kayseri Çarşı’da Kayseri Ticaret Odası tarafından yemek ikramında bulunuldu. Döner tezgahının başına geçen Vali Gökmen Çiçek ile Başkan Gülsoy, kendi elleriyle hazırladıkları paketleri vatandaşlara dağıttı.

“ELBİSTAN TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA ZİYARET”

Başkan Gülsoy ile Yönetim Kurulu üyeleri depremde binaları zarar gören Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Mustafa Paksoy’u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gülsoy burada yaptığı açıklamada “Öncelikle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralarımızı acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye’nin de başı sağ olsun diyoruz.  Afetin ilk gününden itibaren Depremzedelerimizin hep yanında olmaya ve elimizden geldiğince her türlü yardımı desteği vermeye çalıştık.  Yaraları hep birlikte beraber saracağız. Gün birlik ve dayanışma günü diyoruz. Belediyelerimiz yaptığı çarşılarımızı tek tek ziyaret ettik. Tarih boyunca baktığımız zaman ticaretin olduğu yerde bir canlılık oluyor bir moral oluyor doğrusu yaşam oluyor. Bu sebeple çarşılarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen cümlesini teşekkür ediyorum. Çarşıların yapılması fikri Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Paksoy’dan geldi. Allah kendisinden razı olsun Valimiz Gökmen Çiçek’e söylediği zaman kendisi de hemen buraya Çarşısının kurulmasını emretti.  Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarımız burada derli toplu, düzenli ve intizamlı şekilde çarşıları oluşturdular. İlk günden bu yana müthiş bir enerjiyle çalışan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a, Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu ve Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a ve ekiplerine verdikleri emekleri için teşekkür ediyorum.  Allah bir daha böyle bir afetle karşılaştırmasın. Tekrar geçmiş olsun diyoruz Rabbim birlik ve beraber yaraları sarmaya nasip etsin. “A

“KAYSERİ, ELBİSTAN İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPTI”

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy’da “İlk günden bu yana Kayseri Valimize, Belediye Başkanlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarına halkın yanında olduğu için sizin aracınızda  çok teşekkür ediyoruz. Kayseri, Elbistan‘ımıza elinden gelen her şeyi yaptı. Cenabı Allah bir daha bu felaketi kimseye göstermesin çok zor günlerde. İnşallah bundan sonra normal hayatımıza döneriz. Elbistan’ımız göç verdi ama tekrar dönüş başladı. İnşallah bu dönüşü sizlerin sayesinde tekrar Elbistan ayağa kaldırmaya çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

Açıklamaların ardından Başkan Gülsoy ile Başkan Paksoy, Kayseri Çarşı’sında esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulundu, fahri üyelik belgeleri verdi. Birliğin ve beraberliğin bereketini hep birlikte yaşandı.