Mersin'de dehşet veren bir olay yaşandı. 2018 Erzincan Fen Lisesi mezunu ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde intörn doktor olarak görev yapan Nida Nur Nergiz, intörn olarak çalıştığı hastanede pompalı tüfekle saldırıya uğradı ve ağır yaralandı.

Erzincan'da 9 Şahıs Cezaevine Teslim Edildi Erzincan'da 9 Şahıs Cezaevine Teslim Edildi

Olay, Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde meydana geldi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Röntgen teknisyeni olarak çalışan Ersin K, aynı hastanede intörn doktor olan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Nida Nur Nergiz'in evinin bulunduğu sokağa gitmiş. Saldırgan, bir süre aracında bekledikten sonra Nergiz'i evine doğru yürürken görmüş ve tüfekle ateş etmiştir. Bu saldırı sonucunda Nida Nur Nergiz ağır yaralanmış, bir bacağı kesilmiş ve diğer bacağında da kırıklar oluşmuştur.

Olayın hemen ardından çevredekilerin çağırdığı ambulansla Nida Nur Nergiz, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ancak Nergiz'in sağlık durumu ciddiyetini korumakta.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Ersin K'nın Nida Nur Nergiz'i gördükten sonra saldırıya geçtiği ve genç kadının yere düştükten sonra da ateş etmeye devam ettiği görülmüştür. Saldırgan Ersin Karakuş, olay yerinden kaçarak izini kaybettirmişti.

Saldırgan Ersin K, olayın ardından gözaltına alınmış ve soruşturma devam etmektedir.