CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM’ye verdiği soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye kırmızı et ve canlı hayvan ithalatını sordu.Erdoğan DEMİR (EİRNE İGFA)
Önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin  26 Ekim 2019 tarihinde zorunlu olmadıkça artık kırmızı et ve canlı hayvan ithalatı yapılmayacağını söylediğini ve benzer ifadelerin daha sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kullanıldığını hatırlatan Doç. Dr. Gaytancıoğlu “2023 yılı Mart ayına geldiğimiz bugünlerde kırmızı et ve canlı hayvan ithalatının devam ettiğini görüyoruz. Anlaşılan uygulanan tarım politikaları nedeniyle kırmızı et ve canlı hayvan ithalatı ülkemiz için zorunluluk olarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hayvancılık sektörünü bilen herkesin et krizinin geldiğini gördüğünü sadece Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bunu göremediğini ya da önlem almadığını ifade eden CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu “ Şimdi et fiyatları konuşuluyor. Bakanlık ithalatla bu işi çözeceğini sanıyor. İthalatla çözülseydi şimdiye kadar çözülürdü. Süt hayvanlarının kesime gitmesini et fiyatlarını baskılıyor diye izleyen bu iktidardan Türk tarımına zarardan başka bir şey gelmez.

Bakanlığın yetkilileri ülke ülke dolaşıp et ve canlı hayvan arıyor. Hayvancılığımızı getirdikleri nokta tam bir iflastır” dedi.