Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Uşak Üniversitesi öğrencileriyle iftarda bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi Öğrenci Yemekhanesinde öğrencilerle iftar yapan Başkan Prof. Dr. Mandal, iftarın ardından yaptığı söyleşide kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş "Daha önce de üniversitemizi ziyaret ederek öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle bir araya gelen Başkanımızı bir kez daha üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki en önemli kurumlarından biridir. Prof. Dr. Mandal’ın öğrencilerimizle bir araya gelmesi büyük bir kazançtır. Öğrencilerimiz merak ettikleri konuları Prof. Dr. Hasan Mandal’a sorabilirler" dedi.

Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kurumun faaliyetleri ve gençlere yönelik destekleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hasan Mandal ise Türkiye’nin bilim ve teknolojide daha ileriye gitmesi için gençlerin yapacakları çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti. Kurumunun bilim ve teknoloji odaklı ekosistemi gençlerle birlikte geliştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Mandal, gençlere bilime ve teknolojiye önem vermeleri ve bu alanda çalışmalar yapmaları için tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile tanışmasını da anlatan Prof. Dr. Mandal, üniversitede yaptığı proje sayesinde burs aldığını ve doktorasını bu sayede tamamladığını söyledi. Kurumun öğrencilere yönelik burs ve proje destek programlarını detaylı bir şekilde anlatan Başkan Mandal, söyleşinin sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı.