Regaip kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan 21-23-24 ve 26’ncı dönem Erzincan milletvekili Sebahattin Karakelle, Regaip; geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren mübarek bir gecedir” dedi.

Ramazan ayının müjdecisi Regaip kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Karakelle mesajında, Regaip’in, bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına geldiğine dikkat çekti. Regaip Kandili'nin adından da anlaşılacağı gibi Allah-u Teala'nın kullarına birçok lütuf ve ihsanda bulunduğu, ibadetlerine çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir." ifadelerini kullandı.

İbadetle değerlendirilen mübarek gün ve gecelerin önemine de vurgu yapan Karakelle, şunları kaydetti: "Temennim, milletçe birbirimize olan muhabbetimizin, yardımlaşma, dayanışma hissiyatımızın en güzel şekilde yaşanacağına inandığımız bu günlerin, huzur ve afiyetimizi daha da güçlendirmesidir. Rabbim bu bereketli gün ve geceyi hepimize mübarek kılsın. Bu mübarek gecenin başta salgın hastalık olmak üzere dertlere derman, hastalara şifa ve tüm insanlığa barış huzur getirmesini diliyorum. 

Üç aylara ulaşmanın sevinci, mutluluğu ile mübarek Regaip Kandili'ni kutlayan Karakelle, tüm Erzincanlı hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" dedi.