Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi ile Vestel işbirliğinde ‘Vestel’le Kendin Yap Atölyeleri’ projesi kapsamında Karaağaç Ortaokuluna kurulan “Kendin Yap Atölyesini” ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Savaş proje kapsamında, Vestel Beyaz Eşya ve Uşak Üniversitesi işbirliğiyle Tr33 bölgesinde bulunan 8 adet dezavantajlı ortaokulda ‘Kendin Yap’ atölyelerinin kurulduğunu belirterek ‘‘Bu atölyelerde öğrenciler kullanılmış beyaz eşyalardan yararlanarak yeni ürünler geliştirme fırsatı buluyorlar ve teknolojiyle buluşuyorlar. ’Kendin Yap’ atölyeleri, öğrencilerin teknoloji ve mühendislikle daha erken yaşlarda tanışmalarını sağlıyor, onların yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor. Ortaokul öğrencilerimiz kullanılmış beyaz eşya ürünlerini, Uşak Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hocamız Dr. Öğretim Üyesi Emre Kemer’in yürütücülüğünde Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü gönüllü öğrencilerinden oluşan bir grupla birlikte yapmaktadır.’’ dedi.

Sıfır Atık Prensibiyle Yeni Teknolojik Fikirler

Prof. Dr. Savaş, projenin temel hedeflerinden birinin, öğrencilere teknolojiyle buluşma ve atık malzemeleri kullanarak sürdürülebilir ürünler geliştirme becerisi kazandırmak olduğunu vurgulayarak ‘‘Bu sayede öğrenciler, hem çevresel sorumluluk bilinci kazanıyor hem de teknolojiye ilgi duyarak gelecekteki potansiyellerini keşfediyorlar. Bu atölye sayesinde öğrencilerimiz küçük yaşlarda ‘Sıfır Atık’ prensibiyle yeni teknolojik ürün fikirlerini geliştirip, uygulama fırsatı buluyorlar. Her zaman gençlere “icat çıkartın” diyorum. Burada eğitim gören çocuklarımızın Türkiye’nin bilim ve teknolojisinin gelişmesine katkıda bulunacak icatlar çıkaracaklarına inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

Emlak ve ÇTV ödemelerinde son tarih 31 Mayıs Emlak ve ÇTV ödemelerinde son tarih 31 Mayıs

Bu tür projelerin dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere fırsatlar sunarak, onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olduğunu belirten Prof. Dr. Savaş, öğrencilerin bu atölyelerde kazandıkları becerilerin, sadece teknik değil aynı zamanda problem çözme, takım çalışması ve yenilikçilik gibi hayatları boyunca kullanabilecekleri becerilere dönüşeceğine de dikkat çekti.