Ordu’nun Ulubey ilçesinde toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2019 yılından bu yana 117 milyon liralık yatırım gerçekleştirilen ilçeye en kısa sürede doğalgaz getireceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve gelmesinin ardından alt ve üst yapı, tarım ve turizmde yapılan yatırımlar ile Ordu’nun 19 ilçesinin çehresi değişti. Ulubey ilçesinde de 5 yılda 153 kilometre asfalt ve beton yol ile dış cephe gibi daha birçok yatırım hayata geçirildi.

“Ulubey ilçemize 117 milyon TL yatırım yaptık”

Açılış ve temel atma töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 5 yıl içerisinde Ulubey ilçesinde 117 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ifade etti. Başkan Güler, “Büyükşehir olarak sadece 5 yılda 2 bin 200 kilometrelik yol ağını konfora kavuşturduk. Bununla da yetinmedik. Ulubey ilçemize 117 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımları kendi iş makinalarımız ve ekiplerimiz ile yapıyoruz. Bizden önce bu makinalar kiralanırdı ama biz buna son verdik ve mal sahibi olduk. Şuan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 250 tane iş makinası var. Bunları yaparken birlik ve beraberlik içinde yaptık. Bizim amacımız sizlere hizmet etmektir” diye konuştu.

Bakanlığı ve mevcut görevinde Ordu’nun doğalgaza kavuşması için çalışmalar yapan Başkan Güler, yeni dönemde ilçeye doğalgaz getireceklerini de söyledi. Güler, “Biz eserlerimiz ile konuşacağız. Ben 50 yıldır bu memlekete hizmet ediyorum. Yaptığımız eserler ortada. Türkiye’mizin yeni yüzyılında Ulubey’imizi daha da ileriye götürmek için çalışacağız. Ulubey ilçemiz şehrimizin yıldız ilçelerinden biri olacak. Zaten yaptığımız çalışmalarla bunu ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ise konuşmasında şunları söyledi:

“Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız yaptıklarını anlatmakta biraz çekinir gibi oldu. Ama biz onun yaptığını her zaman anlatacağız. Ulubey’de 2019-2024 yılları arasında yaklaşık 38 kilometre sıcak asfalt, 80 kilometre emisyon asfalt, 35 kilometre beton yol yaptık. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Yeterli değil, eksiklerimiz var. Biz bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Başkanımız Hilmi Güler’in ne zaman kapısını çalsak kapı sonuna kadar bize açıldı.”

Ulubey ilçesinde 5 yılda yapılan bazı yatırımların açılışı ve yapılacak olan yeni projelerin temeli atıldı. Ulubey Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen törende 153 kilometre asfalt ve beton yol, ilçe merkezinde dış cephe giydirmenin birinci etabı, kapalı spor salonu, Ulubey Belediye Hizmet Binası ile Büyükşehir Belediyesi ve Ulubey Belediyesi iş birliğinde yapılacak olan küçük sanayi sitesi ve 500 kişilik tribünün temel atma töreni gerçekleştirildi.

Erzincan’da uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu düzenlendi Erzincan’da uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu düzenlendi

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.