Uşak için ortak aklın ortaya konulduğu çok önemli bir birliktelik olan “Önce Uşak Sivil İnisiyatif Platformu” kuruluyor.

Uşak’ta faaliyet gösteren aktif sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan Önce Uşak Sivil İnisiyatif Platformu, yaklaşan yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarına, siyaset ve bürokratlara, kamu kurumları yöneticilerine Uşak’ta ki sivil toplum kuruluşlarının taleplerini iletti.

Platformun koordinatörlüğünü üstlenen TÜKODER Uşak Şube Başkanı, AV-KON- TİKON Genel Başkan Vekili ve Egem TV Genel Müdürü Utku Demiröz, “Uşak adına büyük birliktelik” dediği sivil inisiyatif platformu için tüm STK başkanlarını birebir ziyaret ederek, platformun kurulması için imzalar topladı.

Platformun kuruluş amacı hakkında bilgiler veren Utku Demiröz, “Önce Uşak Sivil İnisiyatif Platformu’nun amacı adından da anlaşılacağı üzere önceliği Uşak olan bir sivil bir inisiyatif platformu oluşumudur. Platformda, Uşak’ın sosyal, eğitim, sağlık, kültür, çevre, şehircilik, spor gibi birçok alanda kalkınması için sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek çalıştay toplantıları düzenleyecek ve kente dair birçok kararlar ortaya koyulacak. Toplantı neticesinde alınan kararlar yazılı olarak yayınlanacak kamuoyuna sunulacak. Ortak bir bildiri haline getirilen kararlar, öncelikle belediye başkan adayları, milletvekilleri ve siyasi partilerin il başkanları ziyaret edilerek sunulacak. Özellikle belediye başkan adaylarından ortak akıl ile oluşmuş kararların hayata geçirilmesi yönünde söz alınacak. Tüm kararlar ortak akıl ile kaleme alınacak ve platformda yer alan sivil toplum kuruluşları kendi faaliyet alanları ile ilgili de taleplerde bulunabilecek. Önce Uşak Sivil İnisiyatif Platformu tamamıyla sivil inisiyatif ile kurulmuş olup, platform adına herhangi bir siyasi açıklama yapılmayacak. Platform için imzası olan isimler, Uşak için gönüllülük esasına dayalı gecesini gündüzüne katarak çalışan sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri olarak Uşak’ın yararına çalışmalar yürütecek ve Uşak’ta ortak aklı ortaya koyacak olan ‘Önce Uşak Sivil İnisiyatif Platformu’nu destekleyecek” dedi.

Uzun zamandır böyle bir sivil birliktelik projesini hayata geçirmek istediğini belirten Utku Demiröz, “Birlikten güç doğar. Memleketimiz Uşak için birlikte kararlar alacağız ve hayata geçireceğiz. Bizler Uşak’ta faaliyet gösteren STK ve meslek odaları başkanları olarak memleketimiz ile ilgili konularda bir araya gelerek ortak kararlar almak ve bu kararları siyasetçilere, bürokrat ve kamu yöneticilerine ve yetkili mecralara uygulatmak ve öneriler sunmak istedik bu amaç doğrultusunda hiçbir ideolojik, siyasi ve etnik ayrım yapmadan tüm STK’ler bu büyük birlikteliğe davet ettik. Siyaset üstü ve memleketin hayrına olan bu projeyi sağ olsunlar hepsi kabul ettiler. ‘Önce Uşak Sivil İnisiyatif Platformu’nun kent konseyinden farkı nedir diye sordular farkı kent konseyi sadece dernekleri bünyesine katabiliyor oysa bu platform da dernek, vakıf, oda başkanları, iş ve ekonomi üzerine faaliyet gösteren kurumların yöneticileri ve kentin öne çıkan isimleri hepsi yer alacak” diye konuştu.

Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı

“Amacımız ortak aklı ortaya koyabilmek ve Uşak’ın yararına bir araya gelmek” diyen Demiröz, projeye destek veren herkese teşekkür etti.