Uşak Valiliğince, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’nci yıldönümü münasebetiyle şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Uşak Valisi Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün Hanımefendi özel bir düğün salonunda düzenlenen yemek programında şehit aileleri gazilerle bir araya geldi.

Programa Vali Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün Hanımefendi’nin yanı sıra Uşak AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan yemekte bir konuşma yapan Vali Ergün, “Şehitlerimizin; canı pahasına koruduğu bu toprakların ve bu değerlerin manasını, her daim hissederek yaşadığımızı, bunun hepimiz için vatan borcu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Şoförlere trafik eğitimi verildi Şoförlere trafik eğitimi verildi

Vali Ergün, “Devletimiz ve milletimiz; sizlerin kıymetini, değerini her zaman bilecek. Devletimizin şefkat eli daima siz emanetlerimizle birlikte olmaya devam edecektir. Çünkü sizler, en değerli varlıklarınızı; evlatlarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, kısacası en sevdiklerinizi, gözünüzden sakındıklarınızı; bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Bu fedakarlığın temeli, dünyanın en köklü devlet geleneğine, vatan sevgisine, en güçlü millî birlik ve beraberlik duygusuna sahip Türk vatandaşı olma özverisinden gelmektedir. Tarihte de, bugün ve gelecekte de bu özverimiz, bu duygularımız ışığında hepimizin kanının son damlasına, son nefesine alana dek daimi olacaktır. Mübarek Ramazan ayının sizlerin, ilimizin, milletimizin, tüm insanlığın hayırlarına vesile olmasını niyaz ediyor; siz en kıymetli emanetlerimize sağlık, afiyet ve huzur dolu bir ömür diliyorum.” dedi.

Kaynak: iha