Bitcoin, günümüzde yatırımcıların yatırımlarını çeşitlendirmek için kullandıkları başlıca kripto paraların başında geliyor. Bildiğiniz gibi, kripto varlıklar için “sepet” mantığı yani yatırımları çeşitlendirmek, basit ve son derece etkili bir metottur. Bitcoin varlıklarının volatil bir piyasaya sahip olmasına karşın, güvenilir olması yatırımcıların bu kriptoyu değerlendirmelerinde etkili olmaktadır. Bu noktada yatırımcılar; yatırım portföyünün bir parçası olarak Yatırım portföyünün bir parçası olarak Bitcoin: riskler ve fırsatlar konusunda meraklı olabilirler.y

İçeriğimiz Bitcoin veya herhangi bir kripto varlık ile ilgili herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Amacımız, kripto para portföyünde Bitcoin’e yer veren kullanıcıların alabileceği risklerden ve fırsatlardan kısaca söz etmektir.

Yatırım Portföyü Nedir?

Yatırım portföyü, birden fazla yatırım aracını içinde barındıran bir tür sepettir. Çoğu zaman yatırımcılar, riskleri sadece tek bir yatırım aracına bağlamazlar. Yatırım yapmak isteyen ve BTC canlı verilerini inceleyen bir yatırımcı hisse senedi ve Bitcoin değeri veya BTC anlık grafiklerini (Bitcoin grafik dolar gibi) değerlendirerek Bitcoin ve çeşitli altcoin varlıkları ile bir sepet meydana getirebilirler. Bir yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte bu sepet mantığı, portföy olarak nitelendirilebilir.

Yatırım Portföyünüzde Bitcoin’e Neden Yer Vermelisiniz?

Günümüzün başarılı yatırımcıları, Bitcoin ve diğer kripto paralara şüpheli yaklaşımlarda bulunsalarda küçük yatırımcılar için kripto varlıklar, yatırımlarına değer katmanın önemli ve ciddi bir yolu olarak görülüyor. Bitcoin, öncelikle kripto para piyasasına yeni girecekler için güvenilir bir liman olma özelliği taşır ve bu nedenle de popüler olmasının yanında çoğunlukla yüksek fiyattan değerlenir ve Bitcoin dolar canlı grafiği çoğunlukla yüksektir.

Bitcoin endeks grafiği zaman zaman dalgalansa da, ilk kripto paralardan birisi olan Bitcoin’in değeri çoğunlukla çok marjinal fiyat hareketlerinden etkilenmez. Bu nedenle de kripto yatırımcılarının çoğu zaman ilk tercihi olma özelliğini zaman içinde kazanmıştır. Ayrıca, belli bazı kritik olaylar karşısındaki stabil pozisyonu Bitcoin’i çoğu portföyün ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir. WhiteBIT gibi platformlardan Bitcoin canlı grafiklerini incelerseniz ve bunu geriye dönük şekilde yaparsanız, kendiniz de rahatlıkla aynı tabloyu görebilirsiniz.

Özetle, Bitcoin değeri çok marjinal bir seyir izlemez; böylelikle de sayıları günden güne artan kripto paralar içinde en değerli ve güvenilir olması ile de popüler olmuştur. Yatırımcıları portföylerinde bu kripto paraya önem vermelerinin bir diğer nedeni de, sepetlerindeki (portföylerindeki) diğer kripto varlıklarındaki dalgalanmaların çoğunlukla daha sık ve daha yüksek oranda gerçekleşmesidir.

Yatırım Portföyünün Bir Parçası Olan Bitcoin Riskleri ve Fırsatları

Bitcoin konusuna odaklanalım. Bu kripto varlık kendisine has çeşitli fırsatları sizlere sunar:

●        Alternatif Yatırımlardan Edilen Zararları Telafi İçin Kullanılabilir,

●        Bitcoin Yarılanması (Bitcoin Halving) Gibi Özel Durumların Sonrasında Değeri Artış Gösterir,

●        Çoğu Borsa, Bitcoin Yatırımlarını Kendisi Üzerinden Yapmanız Durumunda Sizlere Çeşitli Promosyonlar Verir,

●        Bitcoin, Popüler ve Güvenilir Oluşu İle Yeni Yatırımcıların Dikkatini Çeker,

●        Çeşitli Regülasyonlarla Fiziksel Para Yerine, Alışveriş İçin Kullanılması Mümkündür,

●        Fiyat Hareketleri “Day Trading” veya “Arbitraj” Fırsatlarını Değerlendirmek İsteyenler İçin Uygundur.

Bu ve bunun gibi nedenler, Bitcoin’i yatırım portföylerinin en önemli kripto parası haline getirmiştir. Ancak, volatil bir piyasaya sahip olan Bitcoin, portföylerde bulunarak çeşitli riskleri de beraberinde getirebilir. Bunlar:

●        Düşüş, Portföydeki Diğer Varlıkların Kârlarını Eritebilir,

●        Devletlerin Düzenleme ve Regülasyonları Bitcoin Endeks Üzerinde Negatif Etkiye Neden Olabilir,

●        Güvensiz Bitcoin Hesapları, Güvenlik Açıklarını Beraberinde Getirebilir,

●        Yeni ve Çığır Açan Teknolojiler Bitcoin Grafik Canlı Verilerinin Düşmesinde Etkilidir.

Bursa Osmangazi'de köy düğünü coşkusu... Bin yıllık gelenek yaşatıldı Bursa Osmangazi'de köy düğünü coşkusu... Bin yıllık gelenek yaşatıldı

Sonuç olarak, Bitcoin yatırımcısına ve portföyünde bu kripto varlığa yer açanlar için çeşitli risk ve fırsatları beraberinde getirir. Bunların hangisini ne zaman kullanacağınız ise size ve belirlediğiniz yatırım stratejisine bağlı olarak değişmektedir.