Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Mahallesi Terzi Baba Caddesi üzerinde bulunan bir sağlık merkezidir. 2018 yılında, 25 bin metrekare alan içerisinde, 9 bin 200 metrekarelik kullanım alanına sahip olan yeni hastane, son model cihazlarla donatılmıştır. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çok yönlü bir ağız ve diş sağlığı merkezi olarak hastalara hizmet vermeye devam etmektedir. Hasta merkezli hizmetler sunan, mevcut kaynakları doğru ve verimli bir şekilde kullanarak güler yüzlü personeli ile diğer kurumlara örnek olabilecek bir diş sağlığı merkezidir.

Hastanede poliklinik hizmetleri sabah 08:30 ile 12:00 saatleri arasında, öğleden sonra ise 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sunulmaktadır. Hastanede 24 saat hizmet verilmekte olup, 16:00'dan sonra ise acil nöbet hizmeti devreye girmektedir. Polikliniklerde muayene olabilmek için randevu alınması gerekmektedir; ancak acil vakalarda sadece TC kimlik numarası ile işlem yapılmaktadır. Randevulu hizmetler arasında diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, protez, diş kaplama, cerrahi müdahaleler gibi birçok işlem bulunurken, acil hizmetlerde genellikle dinmeyen diş ağrısı, diş kırılması, dil-dudak ve yanak yaralanmaları, diş çekimi sonrası durmayan kanama gibi şikayetlere müdahale edilmektedir. Diş hastanesi randevularınızı 182 MHRS çağrı merkezinden alabileceğiniz gibi, TC kimlik kartınızla hastaneden de alabilirsiniz.

Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde

Uzman kadrosu ile hizmet veren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ağız diş ve çene radyolojisi, ağız diş ve çene cerrahisi, çocuk diş hekimliği, diş tabibi, endodonti, periodontoloji, protetik diş tedavisi, ortodonti ve restoratif diş tedavisi gibi birçok diş sağlığı hizmeti sunulmaktadır. Cerrahi müdahaleler için genel ameliyathane ve gözetim altında kalması gereken hastalar için 5 adet tek yataklı hasta odası bulunmaktadır. Çoğu ilde olmayan donanımı ile öne çıkan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çevre illerden gelen hastalara da randevu sistemiyle hizmet vermektedir. Hastaneye 0446 224 33 38 numaralı hattan veya erzincanasdm.saglik.gov.tr adresinden de ulaşabilirsiniz.