Türkiye Kültür Yolu'na Adana rekoru Türkiye Kültür Yolu'na Adana rekoru

Trafik sigortasında fiyatlandırmaya yönelik merak konusu olan bir başka başlık meslek indirimlerdir. Bu indirimler arasında yer alan trafik sigortasında meslek indirimi uygulamaları, tıpkı kasko fiyatlandırmaları gibi şirketlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel itibariyle kasko fiyatları için uygulanan meslek indirimi başlıklarına ve detaylarına yazımızı inceleyerek ulaşabilirsiniz. 


Trafik sigortasında Öğretmen İndirimi 
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretim kurumlarında görev alan veya devlet okullarında çalışan öğretmenler için trafik sigortası fiyatlarında %15 indirim uygulanır. Öte yandan etüt merkezlerinde öğretmenlik yapanlar için de bu indirim uygulanır.

Mesleki indirimler kapsamında öğretmen ve formasyon sahibi öğreticilerin yararlandığı bu indirimler için belge beyanı gerekir. Meslek icrasının gerektirdiği belgelerin temin edilmesi ile birlikte, sigorta şirketlerinden kasko hizmeti için öğretmen indirimi talep edilebilir.
 

Trafik sigortasında Doktor İndirimi
Kasko hizmeti almak için meslek indirimi talep edebilen meslek gruplarından biri de doktorluktur. Doktorlar, kasko poliçesi imzalarken %14’e varan doktor indiriminden faydalanabilirler. Devlet hastanelerinde görev yapan doktorların yanı sıra; özel hastane, tıp merkezi, sağlık ocağı ve sağlık kuruluşlarında göreve devam eden doktorlar da bu indirimden faydalanabilir. 

Trafik sigortasında Eczacı İndirimi
Eczacılar için düzenlenen kasko indirimleri %10’a varan oranlarla uygulanır. Bu meslek mensupları sigorta şirketlerine, eczacı olduklarına dair belge beyanında bulunarak indirimleri talep edebilirler. Şirketler arasında trafik sigortası için eczacı indirimi olarak belirlenen oran değişiklik gösterebilir. Eczacılar Odasına kayıtlı her meslek mensubu; trafik sigortası yaptırırken indirim talep edebilir.

Trafik sigortasında Asker İndirimi 
TSK mensubu olan askerler için uygulanan kasko indirimleri sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte, %20’ye varan oranlara ulaşabilir. Aynı zamanda asker eşleri de bu indirimden faydalanabilirler. TSK mensubiyetini belgeleyen her görevli ve eşi, trafik sigortasında askerlik indiriminden yararlanabilir.

Trafik sigortasında Vali-Kaymakam İndirimi 
Valiler, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kaymakam yardımcıları için hazırlanan kasko indirimleri, şirketlere göre farklı olmakla beraber %10’a varan oranlara sahiptir. Belirtilen görevde aktif olarak bulunan kişiler, meslek beyanında bulunduktan sonra poliçeye yönelik indirim alabilir. 

Trafik sigortasında Öğretim Üyesi İndirimi
Üniversitede görev alan doçent, profesör, doktor veya farklı statüde bulunan öğretim üyeleri için uygulanan özel kasko indirimi bulunur. Bu indirimler aynı zamanda üniversitede aktif olarak göreve devam eden okutmanlar için de uygulanır. Farklı şirketlerde, farklı oranlar olmakla birlikte trafik sigortasında %20’ye varan öğretim üyesi indirimi almak mümkündür.

Trafik sigortasında Yargı Mensupları İndirimi
Yargı mensupları için düzenlenen kasko indirimleri %10’a varan meslek indirimlerinden biridir. Bu indirim kategorisinden, aktif olarak görevde bulunan hakim, savcı veya devlet kademesinde hukuki görev icra eden hukukçular faydalanabilir. Meslekte aktif olarak yer aldığını kimlik bilgileriyle birlikte beyan eden yargı mensupları, poliçe tutarında %10 indirim hakkı elde eder. Özel avukatlar ve baro kaydı olan hukukçular için bu indirimin uygulanması belirli şirketlerle sınırlıdır. Her sigorta şirketi trafik sigortasında özel hukuk görevlileri ve avukatlar için indirim uygulamayabilir. 

Trafik sigortasında Devlet Memuru İndirimi
Devlet memurları, 657 sayılı kanun kapsamında görev aldıklarını beyan ederek kasko indiriminden faydalanabilirler. Bu kategoride uygulanan indirimler farklı şirketlere göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak trafik sigortasında devlet memurları için %16’ya varan oranlarla indirim uygulanır