Uşak Üniversitenin 2023 yılında göreve başlayan yeni akademik ve idari personelinin üniversiteye daha etkili bir şekilde uyum sağlamaları ve kurumsal kültürü daha yakından tanımaları amacıyla 8-9 Ocak 2024 tarihleri arasında ‘Personel Oryantasyon’ programı gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Lütfi Özav, ve Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu’nun yer aldığı programa 2023 yılında Uşak Üniversitesinde çalışmaya başlayan akademik ve idari personel katıldı. İki gün süren programın ilk günü akademik personel ikinci günü ise idari personelle bir araya gelindi.

Fuhuş operasyonunda 6 tutuklama Fuhuş operasyonunda 6 tutuklama

Program kapsamında, katılımcılara üniversite ve çalışma ortamı hakkında bilgiler sunuldu. Ayrıca, yeni çalışanların soruları yanıtlanarak karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Uşak Üniversitesinin 17 yıl gibi kısa bir sürede hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli noktalara geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Kurulduğu günden bu yana hem ülkemizde hem de uluslararası alanda başarılar elde etmek için çalışan üniversitemiz özellikle son yıllarda önemli listelerde üst sıralarda yer alıyor. Sizlerin çalışmaları ile üniversitemizi bu listelerde daha da üst sıralara taşıyacağız. Hepimizin tek hedefi var: Ülkemizin adını daha üst sıralara taşıyıp ülkemizi ilimde, edebiyatta, sanatta dünyanın saygı duyduğu bir konuma getirmek. Hep birlikte ülkemiz için gelecek nesiller için çalışacağız” dedi.

Rektör Savaş "Uşak Üniversitesi olarak, personelimizin sağlıklı bir şekilde kurumumuza adapte olmaları ve başarılı bir çalışma hayatı geçirmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Bu oryantasyon programı, yeni çalışanlarımıza üniversitemizin kültürünü daha yakından tanıma fırsatı sunarak birlik ve beraberlik ruhunu, Uşak Üniversitesi ailesi olma ruhunu güçlendirmeyi hedefliyor. Uşak Üniversitesi birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir şekilde ilerleyecektir. İlerleyen dönemlerde de benzer etkinliklere devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kurum içinde işbirliği ve iletişimi daha da güçlendirmeyi hedefleyen personel oryantasyon programını düzenledikleri için başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere Uşak Üniversitesi yönetimine teşekkür eden yeni akademik ve idari personel, istek ve görüşlerini paylaştı.