Elimize bir mikrofon alıp Erzincan caddelerine çıkarak hemşerilerimize Binali Yıldırım beyefendiyi şu anda nerede görmek istersiniz diye bir soru yöneltsek, eminim ki cevapların çoğu ülke yönetiminde önemli bir yerde olması gerektiği şeklinde olur. 

 Evet, bugün Şehrimizin ve ülkemizin önemli değerlerinden biri olan, doğduğu topraklara uzunca yıllar yaptığı katkılarla birçok insanımızın yüreğinde taht kurmayı başaran, tüm dünyanın ve farklı görüşlere sahip insanların takdirini kazanmış, Türkiye’nin son başbakanı Sayın Binali YILDIRIM beyefendinin, aktif siyasetin ve ülke yönetiminin içinde şu anda neden görev almadığını sorgulayacağız.

Neden bu kadar tecrübe ve bilgi birikimi olan mükemmel bir değeri pasifize etmeye, başarılı bir devlet adamı portresini yok edip, profesyonel yönetim tecrübelerini sona erdirmeye çalışıyorlar ve bunu kimler yapmak istiyor acaba?

Bu soruların cevaplarını ülke gündemini yakından takip edenler aslında çok iyi biliyorlar ama bu konuda harekete geçmesi gereken kişi ve adreslerin neden hala harekete geçmediğini merak edip, sürekli beyinlerinde sorgulama yapıyorlar.

Sayın Binali YILDIRIM bu şehrin gururu ve onurudur.  Bizim içimizden çıkan yükselen bir değerimiz, canımız ciğerimizdir. Ama bundan daha da önemlisi bu ülke için verdiği üstün hizmetlerle adını uluslar arası platformlarda övgüyle duyuran kaliteli bir devlet adamıdır.

Ak partinin kuruluşundan bu güne kadar yapılan tüm milletvekili seçimlerinde milletvekili olmayı başaran, Uzun yıllar ulaştırma bakanlığı ve ardından başbakanlık yapan, sonrasında TBMM başkanlığını onurla sürdüren üstlendiği her görevde mütevazı yapısıyla takdir toplayan saygın bir bürokrattır.

Ülkemizin etkin yönetim kadrolarında görev aldığı yıllarda, zaman zaman kendisini eleştirdiğimiz dönemler de olmuştur. Ama bugün bunları geride bırakarak, tüm Erzincanlıların Binali beyin yanında olduklarını cihana duyurma zamanıdır.

Ak Partinin kuruluşundan başlayarak bugüne kadar siyasi alanda büyük mücadeleler vermiş ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı en zorlu koşullarda bile asla yalnız bırakmamış, vefa duygusuyla sürekli yanında olmuştur.  Bu günde bu vefalı duruşunu hala devam ettirmektedir.

Hain fetöcülerin 15 temmuz 2016 tarihinde ki darbe kalkışmasının daha ilk saatlerinde duruş ve cesaretiyle dünyaya örnek bir başbakan olmayı başarmış, böylece ülkeyi kaosa gitmekten kurtarmıştır.

Kendisine verilen her görevi üstün görev anlayışı içerisinde başarıyla sürdürmüş, Türkiye tarihine altın harflerle işlenmiş imzalar atmıştır.

Yüksek hızlı tren projesiyle, halkımızı DDY yollarında hızın ve konforun doruğuna taşıyan, dağların tünellerle delinerek bölünmüş yollara dönüştürülmesi sonucu, uzun mesafeleri bu bölünmüş yollarla kısaltarak kara yollarını zevkle seyahat edilir hale getiren, deniz ulaşımında konforu vatandaşla tanıştıran, hava yollarını halkın yolu yapan, denizin altına döşenen raylarla kıtaları buluşturan  Binali YILDIRIM değil midir?

Şehrimizdeki hizmetlerine gelince hangi birin sayalım bilmiyorum. Çarşı, taksim tokilerden tutun, yeni yapılan Erzincan hava limanına kadar,

Erzincan Üniversitesinden tutun şehrin doğal gazla buluşmasına kadar.

Köylerimize giden hizmetler, köy yolları, köylerde yapılan içme suyu projeleri, barajlar, göletler çiftçilerimize sağlanan tarımsal girdiler.

Yeni adliye binası ve yeni polis okulundan tutun organize sanayi bölgesindeki gelişmelere kadar, şehrimizde birçok alanda yeniliklere imza atılmasını sağlayan Sayın Binali Yıldırım‘dır.

Ayrıca yeni terminal binasının yapılması, yeni jandarma binasının inşası, şehrimizin cadde ve sokaklarının modern aydınlatma gereçleriyle aydınlatılması, şehir içi yollar, kaldırımlar, yeşil alanlar ve şehre yatırım yapmak için koşa koşa Erzincan ve ilçelerine gelen işadamları, evet saymakla bitmez Binali beyin bu şehre yaptıkları.

Erzincanlılar olarak şehrimizin gururu olan sayın Binali Yıldırım beyefendiye, ülkemizin ihtiyaç duyduğu böyle bir dönemde neden hala etkin bir görev verilmediğini, bir türlü anlayamıyoruz..

Ülkemizin oldukça zor süreçlerden geçtiği bu günlerde, Erzincan sevdalıları olarak bizlerde önemli platformlarda, Sayın Binali Yıldırım’ın devlet yönetiminde aktif bir göreve getirilmesi gerekliliğini sürekli seslendirmeliyiz.

Onlarca yıl önce, gene bu şehrin bir evladı olan ve TC Başbakanı olmayı başaran Sayın

Yıldırım Akbulut ‘a bu şehir gerekli vefayı o dönemde gösteremedi. Aynı vefasızlığı Binali Yıldırım içinde yapmayalım. Bu kadim şehir kendi içinden çıkan değerlere sahip çıkarak artık vefasını göstermeli diyorum.

Saygı ve sevgilerimle…