Bu yazıyı yazdığım saatlerde ajanslara Kuzey Irak’ta 9 Askerimizin Şehit olduğu haberleri girilmeye başlanmıştı.

Gökhan Delen,

Serkan Sayin,

Ahmet Köroğlu,

Hakan Gün,

Kemal Batur,

Müslüm Özdemir,

 Emrullah Gülmez,

Murat Atar,

Muhammed Tunahan Evcin,

Bu yazıyı yazdığım saatlerde ajanslara Kuzey Irak’ta 9 Askerimizin Şehit olduğu haberleri girilmeye başlanmıştı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabır, yaralanan Askerlerimize de acil şifalar diliyorum.

                 Yine mezar taşlarının yanında aklımıza kazınması gereken 9 İsim 9 Aslan 9 Evlat 9 Ocak 9 Kardeş ne derseniz deyin. Türk Milletinin Başı Sağ olsun.

Biz bu Vatanın evlatları, yaşadıkça bugüne kadar bu toprağa gömülen Şehitlerimizin emanetine hürmeten, bize öğrettikleri gibi ekmeğimizi, aşımızı böleceğiz ama bu vatanı böldürmeyeceğiz.

Dikkatlice dinle ey Aziz Millet; Bu Şehitler Canını, okulda, sokakta, evinde, kahvede güvenli bir şekilde okuyasın, gezesin, oturasın diye verdi.

Sen okulunda tahsiline devam et, bilim için ilim için çalış gelecek nesilleri kurtar diye canını verdi, ipe sapa gelmez dışardan ithal edilmiş ne olduğu belirsiz, bölücülerin ekmeğine yağ süren fraksiyonların peşinde koşasın diye değil,

Sokakta sağa sola sataşıp huzuru bozman, sokaktaki insanların ırzına namusuna dil uzatasın diye değil,

Trafikte hiç yoktan, incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden dolayı karşındaki insanlarla kavga edesin diye değil,

Evinde sudan sebeplerden dolayı eşine çocuklarına bağırıp çağırıp kalp kırasın diye değil,

Kahvede sığ, temelsiz, siyasi tartışmalara girerek üzerine vazife olmayan durumlardan dolayı arkadaşımızı dostumuzu küstüresin diye değil.

 21. Yüzyılda bölmek ve parçalamak için devletler topyekûn savaşlara girmiyor artık, ülkeleri bölmek için Ülkedeki insanların zaaflarından, eğilimlerinden, dini ve örfi hassasiyetlerinden faydalanıyorlar. Biz savaşımızı bu hassasiyetlere, eğilimlere ve zaaflara saygılı ve hoşgörülü davranarak yapalım.

Savaş sadece mevzilerde, dağlarda olmuyor yaşadığımız her yerde bu vatan için savaşacağız, huzurumuz, birliğimiz, dirliğimiz, geleceğimiz, için savaşacağız.

İşimizi doğru yaparak savaşacağız, doğru tartarak savaşacağız, hileye hurdaya başvurmadan alıp satarak savaşacağız, dürüst olarak, karşımızdakini kırmamak üzmemek için savaşacağız, daha düzgün nesiller yetiştirmek için savaşacağız yani sattı müdafaaya tüm Vatan toprağında devam edeceğiz. Bu şekilde Şehitlerimizin vasiyetini gerçekleştirmiş olacağımıza inanıyorum.